תש"ח 11, אשדוד

איך בוחרים בשר מומלץ להמבורגר?

HAMBURGER

כשזה מגיע להכנת המבורגרים, אנשים רבים מעדיפים להשתמש בבשר בקר טחון. אבל איזה סוג של בשר רצוי לקנות? ועל מה חשוב להקפיד על מנת שיצא לנו המבורגר עסיסי ועשיר בטעמים בדיוק כמו במסעדה.

1.

סוג הנתח

כאשר בוחרים בשר להמבורגר, יש לקחת בחשבון כמה גורמים. ראשית, יש לבחור היטב את סוג הנתח. כפי שצוין קודם לכן, אנשים רבים מעדיפים להשתמש בבשר בקר טחון להמבורגרים שלהם. אך בשר טחון יכול להיות תערובת של נתחי בקר שונים, שיכולים לכלול סוגי בשר שאינם מתאימים להכנת המבורגר.

אנחנו מעדיפים להשתמש להמבורגר בנתחים בעלי אחוז שומן גבוה יחסית, כגון, צלעות, צוואר, או אונטריב. אם יש צורך להוסיף עוד שומן לבשר, אפשר לטחון גם כ-20 אחוז שפונדרה.

תערובת זו של בשר משמשת לעתים קרובות להמבורגרים כי יש לה איזון טוב של יחס שומן-לבשר, מה שיבטיח טעם נפלא ועסיסיות.

2.

טריות

גורם נוסף שיש לקחת בחשבון הוא טריות הבשר. חפשו בשר בקר טחון בעל צבע אדום בוהק ונקי מכל שינוי צבע. כדאי גם לוודא שלבשר יש ריח רענן ונקי. הימנע מבשר בקר טחון שיש לו ריח לא נעים, מכיוון שזה עשוי להעיד על כך שהוא לא טרי.

3.

אחוז השומן

בנוסף לגורמים אלו, חשוב להתייחס גם לתכולת השומן בבשר. בשר בקר טחון עם תכולת שומן גבוהה יותר יהיה עסיסי יותר וטעים יותר, אבל הוא גם יהיה גבוה יותר בקלוריות ובשומן רווי. מצד שני, בשר בקר טחון עם אחוזי שומן נמוך יותר יהיה רזה ובריא יותר, אבל הוא עשוי להיות פחות טעים ועסיסי. אנחנו ממליצים על 20 עד 25 אחוז שומן להמבורגר עסיסי. בסופו של דבר, הבחירה הנכונה תהיה תלויה בהעדפות האישיות ובצרכים התזונתיים שלכם.

בשר טחון טקסס סטייק האוס | Texas Steak House

אז איך מכינים המבורגר?

כדי להכין המבורגר, תזדקקו לפרודוקטים הבאים:

1 קילו בשר בקר טחון (צלעות/צוואר/אונטריב)
1 ביצה
חצי בצל קצוץ
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
4 לחמניות המבורגר
חסה, עגבניות, בצל, חמוצים ועוד תוספות רצויות

המבורגר שחור טקסס סטייק האוס | Texas Steak House המבורגר באשדוד משלוחים

אופן הכנה:

1.

בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הבשר הטחון, הביצה והבצל הקצוץ. אין צורך לתבל את התערובת. התיבול יתבצע רק על המחבת.

2.

השתמשו בידיים כדי לערבב את החומרים יחד עד שהם מתאחדים היטב. חשוב להקפיד לא ללוש את הבשר יתר על המידה, אלא עד שהוא מתחבר והחלבון מתחיל להתפרק. לישת יתר תהפוך את ההמבורגר שלכם לקשה.

3.

מחלקים את התערובת לארבעה חלקים שווים ומעצבים מכל חלק קציצה. אפשר לעצב את הקציצה בתוך רינג על מנת ליצור עיגול מושלם.

4.

מכניסים למקרר למנוחה של לפחות שעה.

5.

מוציאים מהמקרר ומניחים להמבורגר להגיע לטמפרטורת החדר.

6.

מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה עם מעט שמן. לאחר שהמחבת חמה, מוסיפים את קציצות ההמבורגר וצולים כ-3-4 דקות מכל צד, או עד שהן מבושלות לרמת העשייה הרצויה.

7.

בזמן שההמבורגרים נצלים, קולים את לחמניות ההמבורגר במחבת נפרדת או בטוסטר.

8.

לאחר שההמבורגרים מבושלים והלחמניות קלויות, מרכיבים את ההמבורגרים על ידי הנחת קציצה על כל לחמנייה ומעליה חסה, עגבניות, בצל, מלפפון חמוץ וכל תוספת רצויה אחרת.

הגישו את ההמבורגרים מיד, עם תוספות לבחירתכם, כמו צ'יפס, תפוצ'יפס או סלט.

להמבורגר משובח הזמינו מקום כעת

לקוחות יקרים, מתחם מוגן במרחק של 30 שניות מהמסעדה

דילוג לתוכן