קרניבורים ? חובבי בשר באופן כללי ? אין ספק שהגעתם למקום הנכון. עולם הבשרים הוא עולם רחב ומגוון למדי. ישנם מאות סוגים של בשרים שחובבי הבשרים בעולם אוהבים ומעריכים, וישנם מאות שיטות לבישול בשרים. כל שיטת בישול – מחמיאה לסוג מסוים של בשר, ומעניקה לו יתרונות מסוימים. אחד הדברים שחובבי הבשר הגדולים ביותר אוהבים, זה לבשל סטייק בחמאה במחבת. למה לבשל סטייק עם חמאה ? מה הם היתרונות השונים שבישול בעזרת חמאה מעניק לבשרים ? היכן ניתן למצוא בארץ מסעדה לא כשרה שמעניקה לנו חווית בשרים עם חמאה שלא ניתן למצוא במקומות כשרים ? כל זאת ועוד, תוכלו למצוא בשורות הקרובות.
סטייק עם חמאה – למה נהוג לבשל בשרים עם חמאה? מה החמאה מעניקה לבשרים?
למעשה, בישול סטייק בחמאה במחבת, זה סוד לא קטן של חובבי הבשר כבר שנים רבות. חמאה, נחשבת לנהדרת בליווי של בשרים מסוימים, זאת כאשר היא מוסיפה לאותם הבשרים עדינות נהדרת, כזו אשר ניתנת לבשרים אך ורק בזכות הצלייה במחבת עם החמאה. בנוסף, החמאה מעניקה לבשרים רכות מסוימת, רכות שגם כן מתקבלת אך ורק בזכות היתרונות הנהדרים של החמאה. למעשה, בשל העובדה שהחמאה מעניקה לבשרים רכות מסוימת, מדובר על פתרון נהדר במקרים שבהם אנחנו מבשלים נתחים קשים, כאלה שלרוב קשה לנו ללעוס, זאת לדוגמת הנתח המוכר "סינטה" אשר מוכר בזכות הקשיחות הגדולה שלו. בדיוק במקרים כאלה, סטייק עם חמאה יפתור לנו את בעיות הקשיחות והקושי בללעוס את הסטייק. במקרים רבים, החמאה אינה מגיעה לבדה. לרוב, מדובר על שילובים של חמאה מתובלת, לדוגמת – חמאת שום, חמאה עם עשבי תיבול, חמאה עם רוזמרין, וכיוצא בזאת.
סטייק עם חמאה – אילו נתחי בשר מתאימים לבישול עם חמאה?
שאלה זו, היא שאלה שאנחנו פוגשים לא מעט פעמים. בסופו של דבר, אין סוג אחד של בשרים שמתאים יותר לבישול עם חמאה, ולמעשה, יש לו מעט נתחי בשר נהדרים שיכולים לעבוד בצורה מצוינת כאשר מבשלים אותם עם בשר. יתר על כן, ישנם נתחים רבים שלא נהוג לבשל עם חמאה, אך ניתן להוסיף תוספת של חמאה (לרוב מתובלת עם שום, או רוזמרין) מומסת כרוטב מעל הסטייק. הנה כמה נתחי בשרים שעשויים לעבודה בצורה נהדרת כאשר מבשלים אותם עם חמאה:
- סטייק פילה
- סטייק אנטריקוט
- סינטה
- נתח קצבים
סטייק עם חמאה – במדינת ישראל לפעמים לא פשוט למצוא מסעדה שמגישה סטייקים עם חמאה
במדינת ישראל, לא תמיד קל למצוא מסעדה טובה שמגישה לנו נתחי בשר נהדרים שמבושלים עם חמאה ומגיעים לרכות מדהימה ונהדרת. הסיבה לכך היא שאוכלוסייה גדולה בארץ אוכלת אך ורק כשר, ועל כן לא נפתחות המון מסעדות שמגישות בשרים שמבושלים עם חמאה לצורך העניין. עבור חובבי הבשר, ואלו שמעוניינים לאכול נתח בשר עסיסי שמבושל בתוך חמאה – מדובר בבעיה לא קטנה, ולרוב, בעיה זו גורמת לחובבי הבשר בחמאה להישאר ולבשל בבית. אולם, דעו לכם שיש מסעדות לא כשרות באשדוד, שהן מסעדות בשרים נהדרות ומומלצות למדי. במסעדות אלה, לדוגמת מסעדת הבשרים הלא כשרה באשדוד, תוכלו להנות מסטייק עסיסי, שבושל בחמאה, והגיע למידת הרכות המדויקת והנעימה ביותר לאכילה. אז מעתה והלאה, אם אתם גרים באשדוד, או לחלופין, אם אתם מבקרים לעתים קרובות באשדוד, דעו לכם שבזכות מסעדות לא כשרות באשדוד, מעתה והלאה יש לכם פתרון נהדר שיסדר לכם סטייק עסיסי ומצוין עם חמאה.
כן, כמה מסעדות לא כשרות באשדוד מציעות משלוח. עם זאת, תמיד כדאי להתקשר למסעדה לבדוק אם הם מציעים משלוחים ולראות מה אזור המשלוחים.
כן, בגלל שאנחנו מסעדה לא כשרה באשדוד אנחנו פתוחים בשבת. עם זאת, חשוב לציין שרוב המסעדות באשדוד סגורות בשבת.
הנה כמה דברים שכדאי לזכור כשאוכלים במסעדה לא כשרה באשדוד:
הקפידו לבדוק היטב את התפריט כדי לוודא שאין מרכיבים שאתם לא רוצים לאכול.
אם יש לך שאלות לגבי האוכל, אל תהסס לשאול את השרת.
שימו לב שחלק מהמסעדות הלא כשרות עשויות להגיש בשר חזיר ורכיכות.