איך מכינים סטייק בדקה?

MINUTE STEAK

סטייק בדקה או מינוט סטייק הוא ארוחה מהירה וטעימה שדורשת מעט מאוד עבודה. זוהי מנת אידיאלית לארוחת צהריים או ערב קלה ומהירה, או אפילו לארוחת לילה אם אתם ממש מתעקשים.

סוג הנתח המתאים

איזה נתח בשר מתאים למינוט סטייק, אתם שואלים? האמת שכמעט הכל הולך כאן – סינטה, שייטל, פיקניה, דנוור, אונטריב ואפילו שפונדרה, כולם מתאימים להכנה כמינוט סטייק. כל מה שצריך להקפיד הוא על חיתוך דק של הנתח הנבחר ועל בשר טרי או מיושן ולא קפוא, אשר יגיר נוזלים וימנע צליה נכונה של הבשר.
בכל מקרה, חשוב לזכור כי מדובר נתחי בשר עדינים המתבשלים מהר, לכן חשוב לשים עין על המחבת בזמן הצלייה. בישול יתר על המידה עלול להפוך את הסטייקים לקשים ויבשים. אם המחבת שלכם לא מספיק גדולה כדי להתאים לכמה סטייקים, צלו סטייק אחד בכל פעם, שכן מחבת צפופה לא תצרוב את הסטייקים כמו שצריך, ולא יתקבל נתח שחום וטעים כמו שאתם ממש אוהבים.

minute steak טקסס סטייק האוס | Texas Steak House

כדי להכין סטייק בדקה (מינוט סטייק), תזדקק למרכיבים הבאים:

1.

סטייק פרוס לפרוסות דקות של כמה מילימטרים

2.

מעט שמן זית

3.

מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס

4.

מחבת או פלנצ׳ה לוהטת

להלן השלבים להכנת הסטייק:

1.

אם הסטייק נח במקרר – מוציאים את הסטייק ונותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר. זה יעזור לסטייק להתבשל באופן שווה.

2.

מחממים מראש את המחבת או הפלנצ׳ה לחום גבוה.

3.

מייבשים את הסטייק בנייר סופג, מברישים מעט שמן זית על הסטייק ומתבלים במלח ופלפל משני הצדדים.

4.

מניחים את הסטייק במחבת או פלנצ׳ה לוהטת ונותנים לו להיצלות מספר שניות מכל צד ולא יותר. ככל שהנתח דק יותר יש לצלות אותו בטמפרטורה גבוהה יותר ולזמן קצר יותר.

מגישים עם כל רוטב או דיפ לטעמכם וסלט ירקות פשוט, או פשוט בתוך כריך או ג׳בטה עם מיונז איכותי, חרדל, רוטב סריראצ׳ה וירקות חתוכים.
בתאבון!

בואו לחגוג איתנו את המטבח האמריקאי

לקוחות יקרים, מתחם מוגן במרחק של 30 שניות מהמסעדה

דילוג לתוכן